Fotboll

Kärda jagar vidare

Fotboll Kärda IF är på väg mot en riktigt bra säsong. Laget är på tredje plats i div 5-serien och stärkte positionen genom vinst i dag mot Hovslätts IK.

Hovslätt kom till Sträntevallen som femma, fem poäng bakom KIF. Nu är gästerna åtta efter sedan Kärda vunnit med 3–1 (1–0).

– Vi är nöjda, säger tränaren Jonas Nilsson.

KIF fick ställa upp sin ordinarie målvakt.

– Arijan Iveljic fick ställa sig i målet, men han har gjort det tidigare i V-Södra.

Kärda gjorde enda målet i första halvlek. Målskytt Jakob Björk vid en hörna. Tidigt i andra ökade Dennis Andersson på till 2–0 och det kändes tryggt för hemmalaget.

– Men, när Hovslätt reducerat tryckte de på och vi var inte stabila en stund. Men, vi kom tillbaka och sedan var det lugnt, säger Nilsson.

Speciellt då Karl Josephsson utifrån plan avlossat skott efter hörna. Då satt 3–1 och det var bara att spela av de sista minuterna.

Iveljic i målet, Dennis Andersson, Martin Johansson och Karl Josephsson får extra beröm i KIF, som fortsätter att jaga Forsheda som är närmast framför i tabellen.